Huszadik tesztgyőzelmét ünnepli a Bridgestone

Huszadik tesztgyőzelmét ünnepli a Bridgestone, miután megnyerte a GTÜ, az ARBÖ és az ACE 2023-as téli gumiabroncstesztjét.

A Bridgestone Blizzak LM005 győzelmi sorozata az idei tesztidényben is folytatódik: a GTÜ, az ARBÖ és az ACE által szervezett 2023-as téli gumiabroncsteszten a téli specialistának 2020 óta a 20. összesített tesztgyőzelmét sikerült megszereznie. A 235/55 R18-as méretű VW Tiguanon tesztelt gumiabroncs kiemelkedő teljesítménye nedves körülmények között különösen lenyűgözte a szervezetek független tesztelő szakembereit, akik a „nagyon ajánlott” minősítést adták neki – ezzel a Bridgestone téli gumiabroncs zászlóshajója a tesztelt profilok egyetlen résztvevője, amely megkapta ezt az elismerést.

Forrás: Bridgestone

A GTÜ, az ARBÖ és az ACE szakértői 10 modellt vizsgáltak a 2023-as téli gumiabroncsok szigorú tesztje során. Az összesített rangsorban a már széles körben elismert Bridgestone Blizzak LM005 ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel. „A Bridgestone nagyon közel áll a tökéletes téli gumiabroncshoz; minden kategóriában több mint csodálatosan teljesített” – állapították meg a tesztelők. A Bridgestone Blizzak LM005 számos, biztonság szempontjából kritikus kategóriában, köztük a havas úton való fékezésben, valamint a nedves és száraz kezelhetőségben is kiválóan teljesített – a legmagasabb pontszámokat elérve.

A Bridgestone EMIA római K+F központjában kifejlesztett Bridgestone Blizzak LM005 precíz irányíthatóságot és kiváló tapadást biztosít nedves körülmények között személygépkocsit és SUV-t vezetők számára is, maximális biztonságot nyújtva a téli utakon. Ezek a lenyűgöző teljesítményjellemzők a markáns cikk-cakk alakú futófelületi barázdáknak és az innovatív gumikeveréknek köszönhetők.

A Bridgestone Blizzak LM005 újabb győzelme ismét megerősíti a gumiabroncs kiemelkedő teljesítményét, ami ideális választássá teszi télen az autósok számára ” – mondta Steven De Bock, a Bridgestone EMIA Customer Replacement és OE alelnöke. „Miután már az Auto Motor und Sport 2023-as téli gumiabroncstesztjén is az első helyet szerezte meg, ez a tesztelési szezon már most sikeresnek bizonyul vezető téli termékünk számára.”