Meglátogattuk az új Toyo Tires gyárat Szerbiában

A Toyo Tires, melynek hivatalos magyarországi forgalmazója az AKH – gumi.hu, Szerbiában nyitotta meg első európai gyárát.

Októberben az AKH és nemzetközi partnerei a saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy a gyártás színvonala megfelel a legmagasabb európai sztenderdeknek. Érdekes volt látni, hogy a gyártás szinte teljesen automatizált. Minimális emberi beavatkozás szükséges az egyes gyártási folyamatokhoz és a német, japán és szerb mérnökök gondoskodnak arról, hogy a gyártósorról lekerülő gumiabroncs megfeleljen a legszigorúbb követelményeknek.

Meglátogattuk az új Toyo Tires gyárat Szerbiában

Az új szerbiai gyár a legmodernebb technológiákkal rendelkezik a folyamatok átláthatóvá tétele érdekében, ilyenek például az ERP és MES rendszerek. A magas hatékonyságú termelőberendezések állapotinformációinak pontos összekapcsolásával ez az „intelligens gyár” a termelésirányítási rendszer optimalizálásának magasabb dimenzióját nyitja meg.

A gyár kezdetben az észak-amerikai piacra gyártott gumikat, de miután sikeresen megszerezte az európai tanúsítványokat, elkezdődhetett a gumiabroncsok európai szállítása is. A gyár teljes kapacitása évi ötmillió gumiabroncs, amellyel nemcsak az európai régiót szolgálja ki, hanem az észak-amerikai piacot is ellátja.

A gyárépület mellett található egy 720 méter hosszú egyenes szakasszal rendelkező, összesen 1690 méteres tesztpálya, amely lehetőséget biztosít az abroncsok tesztelésére és adatgyűjtésre. Az itt kapott eredmények alapján rövid időn belül ellenőrizni tudják az európai törvényeknek, tanúsítványoknak való megfelelést, ezzel lehetővé téve a piac gyorsabb kiszolgálását.

Az üzem területén elhelyezésre került az országban található egyik legnagyobb napelem rendszer, amely elektromos teljesítménye 8,4 MW. Az rendszer nemcsak 10,15 GWh villamos energiát termel, hanem évente 7100 tonna CO2-kibocsátás csökkentéséhez is hozzájárul. A Toyo Tires gyár napelem rendszerét „Taiyo” (太陽) azért építették, hogy a gumiabroncsgyártás a lehető legkörnyezetbarátabb és szén-dioxid-semlegesebb legyen.

2019-ben a Toyo Tires kutatási és fejlesztési központot hozott létre Németországban, azzal a céllal, hogy folyamatosan kutassa és tanulmányozza a legkorszerűbb alapanyagokat, valamint  információkat gyűjtsön a járművekről és a piacról. A vezető technológiák előnyeit kihasználva ez az új gyár felelős a versenyképes, magas teljesítményű gumik gyártásáért, melyek megfelelnek a piaci igényeknek, beleértve az elektromos járművekre való folyamatos átállást is.

Válogasson kedvére téli gumi kínálatunkból, szereltesse át az országban bárhol, 200 szerviz pontunk vagy szerviz Partnerünk bármelyikénél.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!