Új Európai Uniós gumiabroncs jelölés környezetünk védelmére

Az AKH és gumi.hu szakértői gyártók bevonásával készülnek az EU által meghirdetett gumiabroncs címke átállásra. A május elsejével hatályba lépő gumiabroncs jelölések elsődleges célja a környezetvédelem és a károsanyag kibocsátás csökkentése.

A környezetünk védelmét szolgáló gumi jelölések fogyasztás és megtakarítás szempontjából is megújulnak

Az EU több irányból tereli az iparági szereplőket a pozitív változás irányába. Egyrészt kötelezi a gyártókat, hogy az új címkén még közérthetőbb formában jelenítsék meg a gumiabroncs üzemanyag fogyasztásra, biztonságra és zajra vonatkozó besorolását. Az autógumi jelmagyarázat egységesített arculatot és QR kódot is kapott, mely az érdeklődőt egyenesen az EU adatbázisába a gumiabroncs adatlapjára irányítja.

2021-ben változik a gumiabroncs jelölés fogyasztás szempontból sokkal kedvezőbb lesz!

Nyári és téli autógumi jelölések változása

Kép felirat: Nyári és téli autógumi jelölések változása

Ennek az új rendszernek a segítségével a gumiabroncs vásárláskor több információhoz juthatunk az autó gumival kapcsolatban. A szabályozó várakozásai szerint pedig verseny fog kialakulni az abroncs piacon a hatékonyabb üzemanyag fogyasztású autó gumik fejlesztésére fókuszálva.

Online gumi vásárláskor fontos a megfelelő tájékoztatás

A gumi.hu csapata már 2021. áprilisában elkezdte a felkészülést és a fejlesztéseket. A termék adatlapon a gumi címke / hatékonysági osztályok külön kiemelésre került.

Gyártóinkkal folyamatos kapcsolatban vagyunk, hogy a legújabb gumiabroncs információkat azonnal megjelenítsük gumi webshopunkon. 2021. május 1.-e után gyártott autó gumik már új fizikai címkével érkeznek. Magyarországon, ahol téli és nyári gumi szezonokat különböztetünk meg gumicsere szempontjából, ott lényeges, hogy az új gumiabroncs címke a téli gumikat fogja érinteni.

Legfrisebb cikkek a Gumiabroncs jelölések között:

https://gumi.hu/blog/2021/02/eu-s-abroncs-cimke-az-azsiai-gyartok-elre-tornek/

https://gumi.hu/blog/2021/04/mit-kell-tudni-az-uj-eu-cimke-gumiabroncs-jelolesekrol/

https://gumi.hu/blog/2021/05/mindenki-szamara-elerheto-eu-s-gumiabroncs-jelolesek-eprel/

Vélemény, hozzászólás?