KUMHO Ecsta HS51 – 1. helyezés – Auto Bild

A Wikipedia Germany szerint Európában a legöbbet eladott autómagazin a német Auto Bild. A Kumho Tire elnyerte a legjobb besorolást az egyik nyári gumiabroncs-teljesítményteszten, amelyet az Auto Bild, a gumiabroncsok és az autóipari teljesítmény világszerte elismert hatósága végzett. A Kumho Tires európai bestsellerét, au Auto Bild értékelése alapján az Ecsta HS51-et választották a legjobb gumiabroncsnak az 53 abroncsból álló csoportban, különféle kategóriákban.

Az Auto Bild németországi kiadása ismertté vált az autóipar folyamatos fejlődésének bemutatásáról. Mára már több mint 30 országban terjesztik, ugyanakkor nem csak Európa, hanem az egész világ egyik legnevesebb autóipari magazinjának számít. A magazin különféle teljesítményteszteket végez, ideértve az autók és a kapcsolódó termékek tesztelését is, amelyek iparági referenciaértékként szolgálnak a gépjárművek és más járművekhez kapcsolódó termékek számára.

A teszt eredményei alapján a Kumho Tire európai bestsellere, az Ecsta HS51 1. helyen végzett és kiváló minősítést kapott a kiemelkedő dinamikus teljesítmény és a stabilitás szempontjából különböző útfelületeken. Az Auto Bild a Kumho Tire-nek a legjobb minősítést adta, ami példaértékűnek számít, mindemellett kijelentette: „Az Ecsta HS51 kiváló tapadást nyújt nedves és száraz úton egyaránt, a pontos kormányozhatósága és rövid féktávolsága pedig lehetővé teszi a legjobb vezetési magatartást és a teljesítmény stabilitását.”

https://k-newsletter.com/En/news/view/713

Az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), egy megbízható és befolyásos németországi ipari szövetség, a Kumho Tire-t elismerte technológiai fejlesztéseiért. Az ADAC, Európa legnagyobb autóipari szövetsége, a tesztek széles skálájáról végez és küld jelentéseket, a töréstesztektől a gyermekbiztonsági tesztekig, és természetesen a gumiabroncs-tesztekről is.

Az ADAC gumiabroncs-tesztjén a Kumho Tire PS71-t, a Kumho Ecsta sportcsaládjának modelljét értékelték 17 vállalat termékei mellett az ultramagas teljesítményű (UHP) abroncs kategóriában. A 3. helyezést érte el, és a legjobb („Jó”) minősítést kapta – ugyanazt a minősítést kapták a Continental, a Bridgestone és a Falken hasonló termékei. Fontos, hogy az Ecsta HS51-et is megemlítették a termék gyártásában alkalmazott kiemelkedő technológiája miatt, amely a nagy teljesítményű (HP) gumiabroncsok kategóriájában az összes 15 termék közül a 4. helyezést érte el.

Az ADAC tesztben az Ecsta PS71 a nedves utak minden értékelési kategóriájában kiválónak bizonyult, beleértve a kiváló vízelvezetési teljesítményt is. A rövid féktávolság, a száraz utakon való legjobb kopási teljesítmény miatt megszerezte az ADAC legjobb minősítését. A gumiabroncs kiemelkedő kezelhetőséget, nagy sebességű stabilitást, valamint nedves utakon kiváló fékteljesítményt nyújt. A Skoda eredeti szerelésként a PS71-et használja az Octavia és a Kamiq modelljeihez.

https://k-newsletter.com/En/news/view/713
https://k-newsletter.com/En/news/view/713

Az Ecsta PS71 és HS51 oldalfalai és futófelületei olyan részleteket tartalmaznak, amelyek hasonlítanak a motorsport kockás zászlóihoz, hogy hozzájáruljanak a nagy teljesítményű, sportgumi kép kialakításához. Ezzel az egyedi dizájnnal a Kumho Tire elnyerte az iF Design Award-ot, amely a világ három nagy tervpályázatának egyike. Átfogóan az Auto Bild és az ADAC abroncstesztjeinek eredményeiből ítélve látható, hogy a Kumho Tire nemcsak kiváló teljesítményt nyújt, hanem a dizájn szempontjából is magas rangú eredményt ért el.

További cikkek a témában:

Nyert a Kumho – 2021 Autobild nyári gumiabroncs teszt

AUTO BILD – 2021 nyári gumiabroncs teszt

AUTO ZEITUNG – 2021 nyári gumiabroncs teszt

ADAC- ÖAMTC közös 2021 nyári gumiteszt

Vélemény, hozzászólás?