Kínai gumimárkák: kedvező ár, kiváló minőség?

A kereskedelem legtöbb területén megjelentek kínai vállalatok, az autóipar sem jelent kivételt ez alól. Hazánkban kevésbé ismertek a kínai gumimárkák. A kínai gyártók termékkínálatát böngészve az első, ami szembetűnő, a kedvező ár. Vajon a kedvező ár mellett, milyen minőséget nyújtanak? Vannak, akik tévesen azt feltételezik, hogy a kínai gumiabroncs gyártók kizárólag rossz minőségű, kedvezőtlen kialakítású termékeket állítanak elő és forgalmaznak. Bár a kínai termékek között megjelennek a neves európai és nyugat-amerikai gyártók termékeinél rosszabb minőségű gumiabroncsok, azonban több olyan kínai vállalatot találhat, amelyek képesek felvenni a versenyt. Cikkünkben figyelemre méltó kínai gumimárkákat ismerhet meg!

Megbízhatóak a kínai gumimárkák?

A világ legnevesebb vállalatai telepítettek gyáregységeket Kínában. Világklasszis szórakoztató elektronikai, ruha-, vegyi-, textil- és építőipari vállalatok döntöttek a kínai gyártás mellett. Ennek egyik elsődleges oka a kedvező munkabér, amely segíti a gyártási költségek csökkentését. A neves vállalatok kínai jelenléte ellenére általános sztereotípia a kínai termékekkel szemben a silány minőség, gyenge anyaghasználat és a megbízhatatlanság feltételezése.

Fontos, hogy a kínai termékek nem alkotnak homogén egységet. Míg egyes vállalatokkal kapcsolatban jogos az erős kételkedés, más cégek világszínvonalú termékeket állítanak elő. Így érdemes a kínai gumimárkák megbízhatóságának vizsgálatkor kerülni az általánosítást. A túlzott generalizálás helyett, célszerű a márkákat egyesével megvizsgálni és ez alapján döntést hozni. A cikk további részében olyan kínai gumimárkákat mutatunk be, amelyek valóban jó minőségű és megbízható termékeket gyártanak.

Kínai gumimárkák előnyei és hátrányai

Szeretne új gumi szettet vásárolni és nem ragaszkodik az ismert márkákhoz? Érdemes lehet a kínai gumimárkák választását megfontolni! Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket és hátrányokat.

Kínai gumimárkák előnyei

  • Kedvező ár-érték arány: Általában 15-20%-kal alacsonyabb áruk, mint a jól ismert márkák esetén.
  • Széles választék: A kínai gumimárkák termékkínálata széles, így könnyen megtalálhatjuk a saját igényeinknek leginkább megfelelő gumiabroncsot.
  • Tartósság: A körültekintően kiválasztott kínai gumiabroncsok tartósak és megbízhatóak.
  • Folyamatos fejlődés: nem utolsósorban a kínai gumi márkák folyamatosan fejlődnek, egyre jobb minőséget és technológiát kínálva a vásárlóknak.

Kínai gumimárkák hátrányai

  • Kevesebb innovatív technológia: Általában igaz, hogy a kínai gumiabroncs gyártók kevesebb forrást invesztálnak a kutatás és fejlesztésbe. Így ezek a vállalatok kisebb mértékben alkalmaznak innovatív technológiákat a gumiabroncs gyártás során.
  • Magasabb menetzaj: Egyes kínai gumimárkák abroncsait használva magasabb menetzaj tapasztalható.
  • Nagy szórás a márkaközti termékminőségben: Fokozott figyelemmel kell eljárni kínai gumimárka választásakor, mivel nagy a szórás a márkaközti termékminőségben.

Kínai gumimárkák, amelyekben megbízhat

Fortune

A Fortune Kína 500 legbefolyásosabb és kiválóbb márkájának egyike. A Prinx Chengshan óriási vállalatcsoporthoz tartozik, amely olyan további gumiabroncs márkákat gyárt, mint a Prinx Tires vagy az Austone Tires. A Fortune kedvező árú, kiváló minőségű abroncsokat gyárt, így az Isuzu mellett, több mint 30 autómárka választja első szerelésre. A Prinx Chengshan elkötelezett az európai minőségi sztenderdek iránt, éppen ezért indította el 2020-ban az Európai tesztprogramot.

Termékkínálatában megtalálható:

  • személygépkocsira,
  • utcai terepjáróra (SUV, sport utility vehicle),
  • teherautókra,
  • buszokra és
  • kishaszon-járművekre gyártott gumiabroncs.

Az 1976-ban alapított vállalat 2018-ban a hongkongi tőzsdére lépett. A vállalat különlegessége, hogy jelentős összeget fordít a termékfejlesztésre és kutatásra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Fortune gyártója együttműködési szerződést kötött a Qingdao-i Tudományegyetemmel. Hazánkban 2017 óta elérhető és fokozatosan válik egyre ismertebbé.

Szívesen tenne egy próbát a Fortune kiváló ár-érték arányú termékeivel?

Ismerje meg a Fortune nyári és téli gumijait!

Triangle

Az 1976-ban alapított, 160 országban jelenlévő Triangle kiemelt figyelmet fordít a kutatás és fejlesztésre. Kiemelkedő minőségű termékeinek köszönhetően a világ 10. legnagyobb gumiabroncs forgalmazójává vált. A globális fogyasztói igények kielégítésére törekvő vállalat, Kína egyik legmeghatározóbb abroncs gyártója. A Triangle termékpalettája óriási, több mint 900 típusú radial gumiabroncsot gyárt, több mint 280 méretben. A kedvező árak egyik oka a méretgazdaságosság, vagyis a termékegységek számának növelésével, csökken a fajlagos termékköltség. Mit jelent ez pontosan? Mivel a Triangle évente több mint 14 millió gumiabroncsot gyárt, így az egy abroncsra jutó termékköltség jelentősen alacsonyabb, mint a kisebb termelési volumen mellett. A vállalat terjeszkedésének egyik fontos pontja volt, amikor 2017-ben az Egyesült Amerikai Államokban gumiabroncs gyártó üzemet létesítettek. 

A termékek között megtalálható:

  • busz gumiabroncsok
  • radial OTR abroncsok
  • radial SUV-abroncsok
  • radial könnyű teherautó gumiabroncsok
  • személygépkocsi-gumiabroncsok
  • teherautó gumiabroncsok

Érdekesség, hogy a használtauto.hu és nonstopgumi.hu által rendezett 2021-es gumiabroncs teszten a Triangle által gyártott abroncs a második legjobb eredményt érte el a vizes körülmények között. Ezzel több ismert márkát maga mögé utasított.

A Triangle kiterjesztett garanciaprogramja további előnyökkel szolgál a márkát választó autósoknak. A garancia az alábbi előnyöket foglalja magába:

  • Élettartamra szóló jótállás a véletlenül bekövetkező sérülésekre
  • Minőségügyi jótállás
  • Vezetési élményt biztosító jótállás (15 napra, illetve max. 1.000 kilométerre)

A pontos részletekért tekintse meg a Triangle Tripla Elégedettség garanciáról szóló tájékoztató oldalunkat.

Kedvező árú, megbízható gumi szettet vásárolna?

Ismerje meg a Triangle nyári és téli gumiabroncsait!

Rotalla

A Rotalla márkát a több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező Shandong Yongsheng Rubber Group gyártja. A kedvező árazású, megbízható és remeket teljesítményű abroncsok jelentős népszerűségre tettek szert. A gyártó széles termékkínálatában megtalálhatóak személygépkocsikhoz, terepjárókhoz és négykerék-meghajtású SUV-khez gyártott gumik. Hogy mi áll a márka globális sikere mögött? Mutatjuk!

  • Gazdaságos árazás: Szeretné csökkenteni az új abroncsvásárlás költségeit anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumot kötne? Jó hírünk van: a Rotalla pont ezt kínálja! A márka abroncsai kombinálják a kiváló ár-érték arányt és a kategóriában elvárt legmagasabb minőségi sztenderdet. A kedvező árak elérésében fontos szerepe van a majdnem teljes egészében automatizált gyártási folyamatnak, mellyel jelentősen csökkentik az előállítási költségeket.
  • Megbízhatóság: A Rotalla gyárak Kína legmodernebb és legfejlettebb gyárai közé tartoznak. Szigorú minőségellenőrzési eljárásaiknak köszönhetően nem fér kétség termékeik megbízhatóságához. Ha Rotalla abroncsot vásárol, biztos lehet abban, hogy a gumi az elvárásoknak megfelelően működik.
  • Kiváló teljesítmény: A Rotalla abroncsok rendszerint kiváló eredményeket értek el a harmadik fél által végzett, független teszteken. Jó példa erre az AutoBild 2022 teszt, ahol a Rotalla, neves márkákat megelőzve, dobogós eredményt szerzett.

Tekintse meg a Rotalla téli és nyári gumikat!

Összefoglalás

A kínai gumimárkákkal szemben érzett averzió, sokszor a korábbi kellemetlen élményekből, a márkák ismeretlenségéből és a megalapozatlan sztereotípiákból fakad. Míg egyes kínai autóipari szereplők nem érik el a neves nyugat-amerikai és európai márkák által nyújtott termékminőséget, vannak olyan kínai vállalatok, amelyek képesek versenybe szállni. Amennyiben kedvező ár-érték arányú, azonban megbízható kínai gumi szettet kíván vásárolni, válasszon azon márkák közül, amelyek a hosszú évek során már bizonyítottak. A Fortune és az Triangle ilyenek!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!