Az Apollo Tyres egy ritka holland elektromos autóval indul a „1000 Miglia Green” ralin

  • A Vredestein márka a 1000 Miglia verseny (június 11–15.) hivatalos gumiabroncspartnere
  • A kibocsátásmentesség jegyében megrendezett „1000 Miglia Green” versenyen részt vevő, Hollandiában gyártott Carice TC2 típusú, teljesen elektromos sportautót Vredestein Sprint Classic gumiabroncsokkal szerelik fel
  • A Hollandián kívül először bemutatkozó, rendkívül ritka TC2 egy kézzel összeszerelt, könnyű súlyú elektromos sportautó, amely a 21. századi technológiát ötvözi egy klasszikus autó megjelenésével és hangulatával
  • A Vredestein’s Sprint Classic egyesíti magában a klasszikus megjelenést és a modern kor követelményeinek megfelelő teljesítményt

Az Apollo Tyres, amely személygépkocsikhoz készült Vredestein gumiabroncsmárkája révén már hosszú ideje az ikonikus 1000 Miglia klasszikusautó-rali hivatalos gumiabroncspartnere, együttműködik a Carice Cars holland autógyártó céggel az idén megrendezett 1000 Miglia Green eseményen.

A teljesen elektromos TC2 sportautó legelső szériamodelljét Vredestein Sprint Classic gumiabroncsokkal szerelik fel a 1000 Miglia Green versenyre, amelyen kizárólag elektromos és hibrid járművek vehetnek részt, és amely a 1000 Miglia főversennyel párhuzamosan zajlik. Június 11. és 15. között mindkét esemény résztvevőinek festői és kihívásokkal teli útvonalakkal kell megbirkózniuk Brescia és Róma között.

A Vredestein márka hivatalos gumiabroncspartnerként jelenik meg a 1000 Miglia, a 1000 Miglia Green, a Coppa delle Alpi, valamint a Warm Up USA versenyen, és kiemelt szerepet kap az események online és offline marketingjében.

A Carice júniusban debütál a 1000 Miglia Green rendezvényen a retró stílus és a modern technológia egyedi jellemzőit felvonultató TC2 modelljével, miközben az európai vásárlóknak szánt első szállítmány kiszállítására készül. A jármű egy kézzel készített, Hollandiában tervezett és gyártott kabrió sportautó. A csúcstechnológiát az időtlen esztétikával ötvöző, mindössze 630 kg tömegű jármű egyetlen feltöltéssel több mint 300 km-es hatótávolságot biztosít. Az idei 1000 Miglia Green lesz az első nyilvános esemény, amelyen a TC2 működés közben látható, Hollandián kívül.

A TC2 jellemvonásai megegyeznek a Vredestein Sprint Classic nyári gumiabroncséval, amely egyesíti magában a retró külsőt és a modern kor követelményeinek megfelelő teljesítményt. Kifinomult futókeverékének és fejlett szerkezeti felépítésének köszönhetően a Sprint Classic kiemelkedő tapadást és úttartást biztosít nedves és száraz körülmények között, és akár 270 km/h-s sebességgel való használatra is alkalmas. A részletekre és a formatervezésre igényes autórajongók számára kifejlesztett Sprint Classic nemcsak vonzóbbá teszi a TC2 külső megjelenését, hanem az általános vezetési élményt is fokozza. A 1000 Miglia Green résztvevőinek különböző kihívásokkal kell megküzdenie, amelyek során vezetési és navigálási képességeiket tesztelik az átlagsebesség, a kitűzött időcél és a megtett távolság figyelembevételével, és ezen szempontok alapján szerezhetnek pontokat.

A 1000 Miglia versenyen részt vevő járművek többsége az 1950-es és 60-as évekből származik, ezért a 1000 Miglia Green eseményen a klasszikus és a modern autózás világát fogjuk összekötni egy olyan autó bemutatásával, amely a retro dizájnt a legújabb technológiákkal ötvözi” – nyilatkozta Richard Holleman, a Carice Cars vezérigazgatója. „A Vredestein Sprint Classic gumiabroncsok tökéletesen kiegészítik a TC2-t, kiemelve a klasszikus design egyszerűségét, miközben kiváló teljesítményt nyújtanak. Több évnyi együttműködés után rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az Apollo Tyres partnerei lehetünk.”

Yves Pouliquen, az Apollo Tyres értékesítési és marketingcsoportjának vezetője hozzátette: „A Vredestein, amely most már az Apollo Tyres család büszke tagja, és a Carice Cars nagyra becsült holland márkák, melyek mindegyikét a kiválóság és az innováció iránti mélyen gyökerező elkötelezettség jellemzi. A Hollandiában található legmodernebb tervezési, kutatási és gyártási létesítményeivel ez a két vállalat tökéletesen alkalmas a 1000 Miglia Green eseményen való együttműködésre.”

Az elmúlt évtizedben az Apollo Tyres és a Carice számos projektben működtek együtt sikeresen, és szakértelmüket egyesítve kiváló autóipari megoldásokat hoztak létre. A Carice TC2 már elérhető a vásárlók számára, és alapfelszereltségként Vredestein Quatrac gumiabronccsal van ellátva. Az idei rangos 1000 Miglia Green verseny után az autót Vredestein Sprint Classic gumiabronccsal is kínálják majd, ezzel is növelve vonzerejét a vezetés szerelmesei és a klasszikus autók tulajdonosai számára. „A Vredestein fejlett gumiabroncs-technológiája és a Carice innovatív elektromos járművei közötti szinergia kiemeli a mai holland autógyártás erősségeit. Büszkék vagyunk arra, hogy továbbvisszük ezt a hagyományt” – tette hozzá Pouliquen.

Forrás: Apollo Tyres LTD

Válogasson kedvére Vredestein nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át több, mint 150 ponton országos Gumi Pont Szerviz hálózatunkban.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!