Peremvédős gumi tulajdonságai, előnyei és használata

A peremvédős gumi egy speciális abroncs, melynek felnivédő pereme képes megóvni a kerékpánt peremét a mechanikai súrlódástól és egyéb sérülésektől. A felnivédő peremes abroncs előnye, hogy védelmet nyújt a törmelék becsapódás, járdaszegély okozta súrlódás és egyéb sérülésekkel szemben, hátránya, hogy korlátozza a dísztárcsa használatát. Tudjon meg többet a témáról cikkünkből!

Peremvédős gumi jelentése

Új gumiszett vásárlása előtt áll és a termékleírást, kommenteket vagy vásárlói értékeléseket olvasva az ismeretlen “peremvédős gumi” kifejezéssel találkozott? Mit jelent pontosan a sokak által ismeretlen technológia?

Peremvédős gumi jelentése: A peremvédős gumi (más néven felnivédő peremes abroncs) speciális kialakítása miatt extra védelmet nyújt a mechanikai behatásoktól. Ilyen behatás lehet a becsapódó törmelék vagy a járda patka okozta súrlódás. A fokozott védelem következtében csökken a kerékpánt amortizációja. Alufelnik esetén gyakran használnak peremvédős gumit.

A technológia hátránya, hogy korlátozza a dísztárcsák felszerelését lemez vagy acélfelni használata során.

Peremvédős gumi tulajdonságai

Az alábbiakban összefoglaltuk a felnivédő peremes abroncs legfontosabb tulajdonságait. A lista átolvasása segíthet az informált döntés meghozásában vásárláskor.

Peremvédős gumi tulajdonságai:

  • A peremvédős gumi speciális kialakítása miatt drasztikusan csökkenti a felnit ért külső hatások okozta kárt.
  • A technológia elterjedtebb téli gumik között.
  • Sokan esztétikai okok miatt alufelnit vásárolnak autójukhoz. A felni állapotának megőrzéséhez érdemes peremvédős gumit választani.
  •  A technológiát általában a gumi oldalfalán külön jelölik.
  • Az extra védelemnek köszönhetően rosszabb minőségű útfelületen is bátran lehet vezetni az autót, hiszen a felni kisebb mértékben karcolódik.

Kinek érdemes peremvédős gumit vásárolni?

Sem az autógumi, sem a felni nem sorolható az olcsó alkatrészek közé. Egy esztétikus, modern alufelni a gumi árának sokszorosába kerülhet. Az abroncs- és gumijavítás költséges, időigényes és sokszor nem kivitelezhető. Így érdemes fokozott figyelmet fordítani megóvásukra. A gyakori szerviz és megfelelő vezetési stílus mellett jelentős segítséget nyújthat az abroncsok megóvásban a peremvédős gumik használata. Míg a lemezfelni sérüléseit könnyebb javítani, csere esetén pedig kisebb költséggel számolhatunk, addig az alufelnik javíthatósága problémásabb, illetve csereköltségük magasabb. Javasoljuk, hogy válasszon peremvédős gumit, amennyiben alufelni található autóján!

Mi a peremvédős nyári gumi jelölése?

A gumiabroncs jelölések értelmezése komplex feladat. A szám és betűsor hasznos, hiszen segítségükkel azonosítható a gyártó, gumi méret, profilarány, gumiabroncs szerkezet, DOT-szám, keréktárcsa-átmérő sebesség és terhelési index egy pillantás alatt. A peremvédős nyári gumi jelölése gyártónként változhat, nincs egységesen elfogadott kód vagy piktogram. Az alábbiakban felsoroltuk a leggyakrabban használt rövidítéseket.

Peremvédős nyári gumi jelölése:

  • FP – szegélyvédő (angolul fringe protector)
  • FR – peremvédő gyűrű (németül felgen ripen)
  • MFS – maximális peremvédő (angolul maximum flange shield)
  • RFP – szegélycsík védő (angolul rim fringe protector)
peremvédős gumi

Felnivédő peremes abroncs vásárlás

Peremvédős téli gumi

Peremvédős téli gumit keres autójára? Webshopunkban több ezer abroncs található ahhoz, hogy igényeinek megfelelő terméket találjon, javasoljuk használja a részletes kereső modult. Itt szélesség, profilarány, átmérő, járműtípus, évszak, márka, terhelési index, üzemanyag hatékonyság, fékezés nedves úton, gördülési zaj és extra tulajdonságok alapján szűrhet. A megfelelő beállítások segíthetnek az igényeinek megfelelő peremvédős téli gumi megtalálásában.

Peremvédős nyári gumi

Peremvédős nyári gumit találni némileg nehezebb feladat, mivel ebben a termékkategóriában kisebb a kínálat. Az igényeinek megfelelő termék kiválasztásához használja az online keresőt vagy kérje kollégáink segítségét!

Összefoglalva

A gumi és az abroncs védelme fontos minden autós számára, hiszen ezek az alkatrészek javítása költséges és korlátozottan lehetséges. Különösen igaz ez az alufelnire, amely rendszerint drágábbak és nehezebben javíthatóak mint a lemezfelni. A felni megóvásának több módja van, ilyen például a felragasztható felnivédő karima vagy peremvédős gumi. A felnivédő peremes abroncs, egy speciális kialakítású gumi, amely fokozott védelmet nyújt a külső erő behatásokkal szemben. Felismerni könnyű feladat az egyedi védő karima, illetve az oldalon található jelölések (FP, FT, MFS, RFP) miatt. Amennyiben alufelnit használ, érdemes a peremvédős gumi mellett dönteni, az amortizáció csökkentése érdekében!

Új peremvédős nyári gumiabroncsot szeretne vásárolni, de nehéz megtalálni a gépjárművéhez megfelelőt? Használja az oldalunkon található gumiabroncs kereső modult!

Válogasson kedvére nyári gumi kínálatunkból, szereltesse át országszerte több, mint 200 helyen.

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!Hírlevél feliratkozás