60. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLI A KUMHO TYRE!

Napi 20 legyártott abronccsal kezdte, mára pedig a világ egyik legnagyobb gumigyártójává nőtte ki magát

Innovatív termékportfólió kifejlesztése a legmodernebb technológiákkal – a Kumho magáénak tudhatja az első illatosított gumit, az első 32 colos UHP gumit, valamint az első /15 vastagságú gumiabroncsot is.

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Kumho Tyre, így ez alkalomból tekintünk vissza a vállalat máig töretlen sikertörténetére. Minden a dél-koreai Gwangju Buslines nevű fuvarozási céggel kezdődött, amely megelégelte azt, hogy nem lelhető fel járműveikhez megfelelő, igazán jó minőségű gumiabroncs a piacon. Az Incheon Park tulajdonosa ezért úgy döntött, hogy megalapítja saját gumiabroncs gyárát Samyang Tire Co. Néven, ami nem sokkal később le is gyártotta az első Dél-Koreában gyártott kompakt gumiabroncsot.

Következő mérföldkőként a vállalat együttműködésbe kezdett egy nagynevű amerikai gumigyártóval, ami lehetővé tette, hogy tevékenységét világszintűre bővítse. A brit piacra lépéshez egy új leányvállalatot hoztak létre 1977-ben, Kumho Tyre néven. A vállalat ezen a néven egészen a mai napig töretlenül üzemel világszerte.

Az újonnan megalapított cég folyamatos növekedésével a világ egyik vezető gumigyártójává nőtte ki magát. Ez idő alatt nemzetközileg is elismertté vált, hiszen mára már 8 gyára van, amelyek kontinenseket ívelnek át – Dél-Koreában, Vietnámban, Kínában, valamint az Egyesült Államokban is. A Kumho kutatási-fejlesztési központokat működtet Dél-Koreában, Kínában, Európa-szerte, illetve Észak-Amerikában is.

Kiemelkedő eredmények

A hatvan év nagyon hosszú idő, ám a Kumho Tyre ezzel az egyik legfiatalabb vezető gumigyártók közé tartozik, amely fényében még inkább kiemelkednek a következő eredmények:

  • A Kumho Tyre az elsők között fejlesztette ki a Run-Flat (defekttűrő) gumiabroncsokat az utánpótlás piacra
  • Az elsők között gyártott /15, valamint 32 colos gumiabroncsot a SUV-okhoz
  • Driftbajnokságokra elsőként fejlesztett piros és kék füstű gumiabroncsokat
  • Az első dél-koreai gumigyártó volt, amelyet a Mercedes-Benz, az ,,A,, osztály első szerelésre választott (185/65 R15 Solus KH15 MO, 2007-ben) az EU sztenderdeknek megfelelően

Fejlett gyártási rendszerek

A legfiatalabb – és ebből adódóan a legkorszerűbb gyár Maconban, Georgia államban kezdte meg a gyártást 2016-ban. A gyártási folyamat teljesen automatizált, ennek köszönhetően biztosítva a legmagasabb minőséget és a leghatékonyabb gyártást. A termékmozgás is teljesen automatizált. Ezt a folyamatot egy fejlett követőrendszer segíti RFID technológiával, lézerek által vezérelt gépekkel, valamint önvezető szállítmányozási járművekkel. A valós idejű gyártáskontroll a „first in – first out” elven működik (azaz, az elsőként gyártott és raktározott termékek kerülnek elsőként felhasználásra, eladásra).

Számos díj és innováció

A cég szigorú minőség-ellenőrzés mellett gyártja az abroncsokat, valamint a folyamatos kutatás-fejlesztési befektetéseken keresztül biztosítja azok sikerességét – ami a különböző elismerések elnyerésével is bizonyítható. A gumiipar technológiai határarainak feszegetését tekintik alapelvüknek, ez az innovációjuk tulajdonképpeni hajtóereje.

A nemzetközileg elismert iF-Design Díj, a Red Dot Design Díj, valamint az IDEA Design díj alkotják a világ top 3 design elismerését. Természetesen magán a tervezésen kívül, a mintázat számos más kritériumnak is megfelel – ilyen például az anyagösszetétel, a környezettudatosság, a funkcionalitás, a kényelem, illetve a biztonsági előírások is.

Kiemelt szerepe van a motorsport világában is

A vállalat a nemzetközi motorsportban is jelentős szerepet játszik. 2002-2016-ig például a Masters of Formula 3 kiemelt gumiabroncs támogatója volt. Sőt, valójában 10 a legismertebb F1 versenyzők közül Kumho abroncsokon alapozta meg karrierjét.

A motorsporton kívül számos sportágban és sportklubnak vált a hivatalos szponzorává, illetve gumiabroncs támogatójává. A német ligában a Schalke 04, a Hertha BSC és a Hamburger SV kiemelt partnere volt. Feltűnt még hivatalos támogatóként a spanyol La Ligában is, ezen kívül hosszútávú szponzora a Manchester Unitednak, valamint az osztrák Bundesliga rekordtartó csapatának, az SK Rapidnak is. Jelenleg is elkötelezett autógumi partnere az angol Tottenham Hotspurnek, a német Bayer 04 Leverkusennek és a cseh első osztályban focizó Mladá Boleslavnak is. Az Egyesült Államokban pedig a Kumho látja el az NBA-t (Nemzeti Kosárlabda Szövetség) gumiabroncsokkal, már 2014 óta.

Az autóipar partnere

Számos prémium gyártó – mint például a BMW, a Mercedes-Benz, valamint a Volkswagen csoport modelljeit szerelik fel gyárilag Kumho gumikkal. Ám több másik márka, például a Jeep, Skoda, Renault, Hyundai és a Kia is választja első szerelésre a Kumho abroncsait. Sőt, a cég fennállása óta először, a dél-koreai gyártó a német Audi első szerelései közt is remekelhet. Mostantól az Audi Q5 gyárilag Kumho abroncsokkal érkezik, a Crugen Premium KL33-as modell, 235/55 R19 101H-s méretben.

Csúcsteljesítmény és technológiai fejlődés

A Kumho termékpalettája igen széleskörű, és a megszokott nyári-, és téli gumik mellett rengeteg UHP, négy évszakos abroncsokat is magába foglal, mind személyautókra, mind pedig kisteherautókra. Minden Kumho termékre jellemző az optimalizált teljesítmény, a könnyű kezelhetőség, valamint a magasfokú kényelem. Az egyedi termékjellemzőktől függően a gumiabroncsaik kiemelkedő stabilitást biztosítanak nagy sebesség esetén is, hozzájárulnak az üzemanyagfogyasztás csökkentéséhez, valamint a havas, és jeges utakon is kiválóan teljesítenek. A járműipar legkorszerűbb fejlesztéseinek köszönhetően a Kumho már a Wattrun VS31 névre keresztelt elektromos járművekhez is egyedülálló abroncsmegoldásokat kínál.

A Kumho Tire legfontosabb alapelve szerint igyekeznek kombinálni a kiemelkedően magas minőséget a technológiai fejlődéssel. A Kumho gumiabroncsaival minden sofőr számára garantált az elégedettség, és természetesen a biztonság is – amit független gumitesztek eredményei is kiválóan bizonyítanak. A Kumho Tire csapata kiemelt odafigyeléssel kezeli vevőit, ezért az elsőosztályú szolgáltatásnyújtás is elengedhetetlen számukra.

Vélemény, hozzászólás?