Pirelli Scorpion – Rivianra tervezve

A Pirelli kifejlesztette a Scorpion Verde All Season, a Scorpion Zero All Season és a Scorpion All Terrain abroncsok speciális verzióit (a Pirelli dedikált kínálata terepjárókhoz és kisteherautókhoz), hogy megfeleljenek a Rivian specifikációinak és a „Pirelli Perfect Fit” stratégia nyomán alakította ki az egyedi jellemzőket.  Valójában a Rivian számára kifejlesztett összes Pirelli gumiabroncs külön jelöléssel rendelkezik: RIV és Elect.

Az „Elect” az elektromos járművek Pirelli gumiabroncsainak jelölése. A gumiabroncsok kulcsfontosságúak a biztonság, a teljesítmény és a hatótávolság optimalizálásában.

Az „Elect” jelöléssel ellátott Pirelli abroncsok a speciális műszaki jellemzőknek köszönhetően számos előnyt kínálnak az elektromos járművek számára. Az alacsony gördülési ellenállás segít maximalizálni egyes autók hatótávolságát. Az elektromos autókban a zajcsökkentés kihangsúlyozza az egyik legfontosabb előnyt: a csendet. Végül az „Elect” jelöléssel ellátott Pirelli gumiabroncsok jobb tapadást biztosítanak, összhangban a sebességváltó intenzív igényeivel. Az elektromos motorok a maximális elérhető forgatónyomatékot a fordulatszám-tartomány aljától adják le, ezért olyan gumikra van szükségük, amelyek azonnal belekapaszkodhatnak az aszfaltba.

A Pirelli és a Rivian csaknem 2 év alatt közös munkájuk során kifejlesztették ezt a három speciális gumiabroncsot: 20, 21 és 22 colos méretekben. Különösen a 21 colos Scorpion Verde All Season fejlesztésnek van egy nagyon különleges, a világon egyedülálló gumiabroncsa, amelyet a Pirelli kifejezetten a Rivian számára vezetett be, 275 55R21 méretben.


Pirelli Scorpion tyres (Photo: Rivian/Pirelli)

A Rivian R1T pickupja az elektromos kategória belépő terméke, melynek gyártását 2021 júniusában kezdik meg. Az R1S elektromos SUV a gyártósorról a Pirelli Scorpion szerelésével gördül le. A prémium abroncsgyártó ugyanakkor kifejlesztette a Scorpion Verde All Season, a Scorpion Zero All Season és a Scorpion All Terrain gumiabroncsainak speciális verzióit, hogy megfeleljenek az OEM specifikációinak.

Vélemény, hozzászólás?