FIFA – Puskás díj – Kumho Tire


A Kumho Tire a Tottenham Hotspur partnereként nagyon büszke arra, hogy üdvözölheti a FIFA Puskás díj idei nyertesét, a koreai játékost, Son Heung-Min-t!

A koreai származású Son Heung-Min-nek mindössze 12 másodpercre volt szüksége, amikor is 18 méterre a saját kapujától megszerezte a labdát, majd az egész pályát átfutva betalált a túloldalon. A Tottenham játékosa kiváló tempóról, erőről és kitartásról tett tanúbizonyságot, majd gyönyörűen be is fejezte az akciót, mellyel bebiztosította a győzelmet csapata számára.  

A Puskás díj története

Gary Lineker, aki a Spurs egykori kedvence volt a kitüntetést az egyik legnagyobb egyéni díjnak nevezte, amelyet valaha is látni fog. A közvélemény egyetértésben, nagy számban szavazott, hogy megkoronázzák a kiváló koreai játékost az év legjobbjának.

FIFA puskás-díj videó

A FIFA Puskás díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), Sepp Blatter akkori elnök javaslatára hozták létre 2009. október 20-án.

Puskást az első osztályú labdarugók legerőteljesebb és legeredményesebb európai futballistájának nevezik. A 20. század egyik legeredményesebb játékosa, 528 mérkőzésen 512 góllal.

„Fontos megőrizni azoknak a futballnagyságoknak az emlékét, akik nyomot hagytak a történelmünkben. Puskás Ferenc nemcsak hatalmas tehetségű, sok kitüntetést elnyerő játékos volt, hanem figyelemre méltó ember is. A FIFA ezért örömmel adózik emlékének ezzel a díjjal „- mondta Blatter a budapesti díjavatáskor.

2018-ig a győztesről teljes egészében a rajongók döntöttek, a FIFA hivatalos honlapján leadott szavazatokkal. A 2018-as díj körüli vita kapcsán azonban a FIFA-nak meg kellett változtatnia az eljárást. Most a díjról a FIFA által kiválasztott szakértők döntenek, akik a lakosság által megszavazott első három gól alapján választják ki a győztest.

Az díjat először a FIFA 2009-ben adta át az év világjátékos gáláján december 21-én, Svájcban. Az első díjazott a portugál játékos, Cristiano Ronaldo volt.

Cikkünk támogatója a Kumho Tire, a Kumho téli gumiabroncsok gyártója.

Vélemény, hozzászólás?