Kumho Tire – Good Design Award 2020

A Kumho Tire két termékéért megkapta a Good Design Award 2020 („G-Mark”) díjat.

A cég elnyerte a világ négy legrangosabb formatervezési díját 2020-ban. Ez a lista magában foglalja az iF Design Award-ot, a német Red Dot Design Award-ot, valamint az Egyesült Államok IDEA Design Award-ját.

A Good Design Award a legismertebb nemzetközi tervpályázat Japánban. A nyertesek a G-jelölést kapják, miután kiértékelték a terveiket, használhatóságukat és innovatív jellemzőiket. A díjat öt kategóriában – termék, tér, média, rendszer és megoldás – ítélik oda. A szállítóeszközök és ipari létesítmények alkategóriában a Kumho vihette haza a nyertesnek járó díjat.

A Kumho nyertes pályázata két új terméket tartalmazott a személygépjárművek számára – a Solus 4S HA32 (Solus HA 32) és a Winter PorTran CW11.

Az európai piacra tervezett nagy teljesítményű, minden évszakra ideális abroncs a Solus HA 32 egész évben stabil vezetési és fékezési teljesítményt nyújt. A legújabb összetett technológia és a V betűhöz hasonló háromdimenziós, egymásba illeszkedő lapátmintázat biztosítja a kiváló fékezést és a kiváló vezethetőséget, lehetővé téve az abroncs használatát mindenféle időjárási körülmények között. Alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz, mint esős és hóval borított utak, latyakos felületek. A Solus HA 32 oldalfalán minden évszak ikon látható, amely könnyen felismerhető jelzés a gumiabroncs sokoldalúságának jelölésére. Hologram is díszíti, amely a fényszögtől függően megváltoztatja az alakját, így a Solus HA 32 jellegzetes megjelenést kölcsönöz. A gumiabroncs szállítási kategóriában elnyerte az idei Red Dot Design Award díjat is.

https://www.tiretechnologyinternational.com/news/new-tires-news/kumho-launches-the-all-season-solus-ha32.html

A téli PorTran CW11 gumiabroncsot a leghidegebb európai területekre, fagyos utakra optimalizálták. A kisteherautókhoz és könnyű haszongépjárművekhez tervezett gumiabroncs télen kiváló vezetési teljesítményt nyújt havas és jeges felületeken. A futófelület mintázatának megerősített középső blokkjai és robusztus övszerkezete javítja a tapadást és a menetstabilitást. A gumiabroncs közepén és vállán található cikk-cakk barázdák jobb vízelvezetést és jobb tapadást biztosítanak havas utakon. A 3D dekor mintázat, amely egy jégkockákhoz hasonlít, elnyeli a zajt.

https://tiresvote.com/catalog/kumho/winter-portran-cw11/

„Ennek a díjnak az elnyerése még nagyobb, egy globális elismerést jelent tervezési kiválóságainknak, valamint technológiai tudásunknak” – mondta Jung Il-Taik, a Kutatás-fejlesztés részleg vezetője. „Azzal, hogy idén elnyertük a világ négy nagy formatervezési díját, visszanyertük vezetői pozíciónkat a technológia világában. Arra törekszünk, hogy olyan mobilitási partnerré váljunk, amely a folyamatos technológiai innováció révén meghatározza a trendet és talán meg is előzi azt, így a jövőben még több díjat kaphat.”

Vélemény, hozzászólás?