Ocon a Magyar Nagydíj győztese 2021-ben

Ocon Castrol Formula-1

Esteban Ocon, az Alpine 24 éves francia versenyzője pályafutása alatt először aratott győzelmet, mindezt pedig a 36. Forma-1 Magyar Nagydíjon tette a Hungaroringen. Ezen kívül eddig Ocon, akinek egyik fő szponzora a Castrol, legjobb eredménye a tavalyi Szahíri Nagydíjon megszerzett második helyezett volt. A Sebastian Vettel kizárása után, aki a 2. helyen ért célba a futamot megnyerő Esteban Ocon csapattársa, Fernando Alonso a 4. helyen zárta a hétvégét. Nagy meglepetés ezen kívül, hogy a címvédő Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik helyre szorult, amivel vezeti a világbajnokságot. Max Verstappen, aki összetettben eddig az élen járt, a 10. helyig jutott.

A második helyen célba érő Sebastian Vettel kizárása után a futamot megnyerő Esteban Ocon csapattársa, Fernando Alonso a 4. helyen zárta a hétvégét az Alpine.

A rajt után több baleset is volt az első kanyar előtt, ahol több versenyző is kiesett vagy nehéz helyzetbe került Valtteri Bottas hibáját követően. Ez a második eset, amikor egy Mercedes versenyző miatt kiesik a nagy rivális Red Bull a versenyből.

Ocon Formula-1
Fotó: formula.hu

Castrol, mint szponzor

2021 -ben az Alpine F1 Team egy fantasztikus csapatot állított össze a sportág különböző részeiről, köztük többszörös Grand Prix -győztes pilótát, Fernando Alonsót és a feltörekvő sztár Esteban Ocont.

A kiválóságra való törekvés inspirálja a Castrol és az Alpine F1 Team közötti partnerséget. Együtt igyekszünk nyerni a legkeményebb versenytársakkal szemben.

Ocon Castrol Alpina

A modern Forma-1 -es motorok hihetetlenül kifinomultak. Az autók a körülbelül 1000 lóerősek (a motor kb. 820-840 lóerős, plusz az elektromos motor által kifejtett kb. 160 lóerő), amely 14 – 15000 rpm fordulatra korlátozott. A versenyautók a V6-os 1,6 literes turbó motorok és az elektromos motorok rásegítésének segítségével akár a 380 km/órás sebességet is elérhetik. Tehát egy olyan környezetben, ahol a sikert és a kudarcot ezredmásodpercben mérik, ott minden részletre ügyelni kell.

Az Alpine F1 csapatában a Castrol elkötelezett szakemberei vesznek részt. Együttműködnek a mérnökökkel, hogy egyedi, alacsony viszkozitású kenőanyagokat keverjenek össze, mint például a Castrol EDGE SUPERCAR-t. Ezeknek az anyagoknak elég erősnek kell lenni ahhoz, hogy megvédjék a motorokat a különböző behatásoktól, miközben csökkentik a súrlódást.

Ez a bennfentesség lehetővé teszi számukra, hogy ideális kenőanyagokat fejlesszenek ki a járművekhez, miközben büszkén segítik az Alpine F1 csapatot abban, hogy világbajnokok legyenek.

Ocon Alpin Formula-1

Olajcsere Castrollal

Jelentkezzen be olajcserére a szervizkulccsal megjelölt szervizeink egyikébe!

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!