Nyári sportgumi teszt 2021 Autobild: Continental SportContact 6 – példaértékű

A jó sportgumik rengeteg biztonsági funkcióval rendelkeznek száraz és nedves utakon. Példaértékű értékelést kapott a Continental SportContat 6 gumiabroncsa.

9 különböző 265/35 R 20 méretű nyári gumiabroncs vett részt a teszten. Megdöbbentő, hogy milyen gigantikus fejlesztéseket tudtak felmutatnia a nyári sport abroncsok. A legjobb példa a féktávolságok vizsgálata: az abroncsok nedves lejtőkön jól szerepeltek, olyan féktávolságokkal, amelyeket tíz évvel ezelőtt csak száraz felületeken lehetett elérni. A biztonsági tartalékok növekedése az új anyagoknak és az új gyártási folyamatoknak is köszönhető.

A menetbiztonság lehetséges javulását lassítják a közúti zajra vonatkozó jogszabályi előírások és az autógyártók esetenkénti túlzott igényei a gördülési ellenállás csökkentésére. Az új eredeti felszerelésű gumiabroncsok fejlesztése során a legfontosabb a fogyasztás csökkentése, de ezt végül csak a biztonság rovására lehet megvalósítani.

2021-es sportgumikateszt eredményei:

A sportabroncsok világosan meghatározzák a különböző prioritásokat: a jó tapadás és a rövid féktávolságok biztosítják a szükséges vezetési biztonságot, a pontos kormányozhatóságot, illeszkednek vezetési szokásainkhoz. A jelenlegi összehasonlításban háromszor megtaláljuk azt, amit keresünk, és megérdemlik, hogy jóváhagyási pecsétünket „példaértékűnek” adjuk a Bridgestone (tesztgyőztesünk), a Continental és a Michelin szuper atlétáinak.

https://www.autobild.de/artikel/sommerreifen-test-2021-265-35-zr-20-19395693.html

A jelenlegi teszten a kritériumoknak 3 gyártó terméke is megfelelt, így jogosan érdemelték ki a „példaértékű” értékelést.

Példaértékű tesztgyőztes abroncs lett a Continental SportContact 6.

Continental SportContact 6

Főbb megállapítások:

+ Kiegyensúlyozott sportabroncs biztonságos kezelhetőséggel és precíz kormányzással

+ Rövid fékút vizes és száraz úton

+ Csendes

Ne maradjon le újdonságainkról, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vélemény, hozzászólás?